EP-Online

Echtheid afschrift energielabel controleren

Heeft u een afschrift van een energielabel? Controleer dan de echtheid van het document.

Het afschrift van het energielabel is digitaal ondertekend. Dit geldt alleen voor afschriften die zijn opgemaakt na 1-1-2021. Aan deze digitale ondertekening kunnen geen rechten worden ontleend met betrekking tot de inhoud van het afschrift, het waarborgt alleen dat u in het bezit bent van een afschrift uitgegeven door RVO.

Download voor u begint met de controle altijd het actuele afschrift via MijnOverheid. Voor gebouwen in eigendom van rechtspersonen gaat u naar www.ep-online.nl en logt u in als gebouweigenaar.

Om de digitale handtekening van een energielabel afschrift te controleren, volgt u deze stappen:

 1. Zorg dat u een PDF-viewer gebruikt die in staat is om digitale handtekeningen te ondersteunen. Download indien nodig een nieuwere versie of andere PDF-viewer die dit wel ondersteunt, bijvoorbeeld:
  • Adobe Acrobat Reader DC
  • Foxit Reader
  • Nitro PDF Reader
  • Sumatra PDF
  • PDF-XChange Editor
  • Bluebeam Revu
 2. Open het energielabel afschrift in Adobe Acrobat Reader of een andere PDF-viewer die digitale handtekeningen ondersteunt.
 3. Open het Handtekeningvenster om de details te bekijken. Dit kan variƫren afhankelijk van de PDF-viewer die u gebruikt.
 4. Controleer de handtekeningdetails om te zien of het certificaat geldig is en of de handtekening is geverifieerd.
 5. Als de handtekening niet kan worden geverifieerd of als het certificaat niet geldig is, is het energielabel afschrift mogelijk niet echt. Neem dan contact op met RVO.